Mediation

Elke relatie vergt een bepaalde mate van samenwerken. Goed luisteren naar elkaar is zelfs onder de meest ideale omstandigheden al lastig, maar zolang er voldoende wederzijds begrip en vertrouwen is kom je er samen wel uit.

Op het moment dat het leven tegen zit en de spanning oploopt, is er een grotere kans dat de samenwerkingsrelatie verslechtert.

35132092261_0eb320713f_kHet wordt steeds moeilijker om elkaar echt te zien, naar elkaar te luisteren, begrip op te brengen en vertrouwen te hebben. Op het moment dat het niet meer lukt om met elkaar in gesprek te gaan en afspraken te maken waar iedereen achter staat, kan mediation helpen om toch samen te zoeken naar een oplossing.

Het grote voordeel van mediation is dat deelnemers zelf een oplossing bedenken. De mediator helpt deelnemers in het proces, maar kiest geen partij en adviseert niet over de inhoud.

Deelnemers weten zelf het beste wat er speelt en wat er nodig is om er samen uit te komen. Waar de mediator bij helpt is het (opnieuw) in gesprek gaan met elkaar zodat deelnemers samen kunnen zoeken naar een oplossing.  

Meer weten?

Of neem vrijblijvend contact op!